Fermacell – Powerpanel HD

Plaque Powerpanel HD

Beschrijving

FERMACELL Powerpanel HD platen zijn glasvezelversterkte sandwichplaten op cementbasis met lichte toeslagstoffen. en alkaliresistente. De FERMACELL Powerpanel HD platen in de productie waterafstotend gemaakt. De kleur van de platen is cementgrijs. Het oppervlak is op een kant glad, op de andere kant licht gegolfd.

-> FICHE TECHNIQUE

Toepassingsbereik

De HD plaat is toepasbaar als gevelbekleding. Bij directe beplating in buitengevelconstructies in houtskelet bouw is de FERMACELL HD plaat als statisch meedragende/ verstevigende beplanking in te zetten. Tegelijkertijd biedt zij met een direct opgebracht pleistersysteem een duurzame en doelmatige bescherming tegen weersinvloeden.

Maattoleranties

Plaatafmetingen:

Lengte ± 1 mm
Breedte ± 1 mm
Dikte 15 mm ± 1 mm

Afmetingen

PP_HD_afm_542

FERMACELL Powerpanel HD afmetingen

Verwerking

Volgens de verwerkingshandleiding van de FERMACELL HD plaat.

Geluidsisolatie, brandwerendheid, warmte-isolatie/ vochtaccumulatie en bescherming tegen weersinvloeden

Geluidsisolatie:

De kwaliteit van de geluidsisolatie van de FERMACELL HD plaat werd door diverse tests van bijvoorbeeld de MPA in Braunschweig bevestigd. De testberichten kunnen worden opgevraagd.

Brandwerendheid:

De FERMACELL HD plaat is op basis van de samenstelling uit minerale materialen conform DIN 4102 deel 4, § 2.2.1 als een niet brandbare bouwmateriaal in de bouwstofklasse A1 ingedeeld.
Bij het plaatsen van een HD plaat met een dikte van 15 mm op de buitenkant van de wand en van een FERMACELL Gipsvezelplaat met een dikte van > 12,5 mm op de binnenkant met een bepaalde dikte isolatie en voldoende gedimensioneerde houten staanders voldoet de constructie aan de eisen van 30 minuten van binnen en 90 minuten van buiten naar binnen. Als aan de binnenkant twee lagen FERMACELL Gipsvezelplaten (d ≥ 12,5 mm) en een daarbij horende isolatie en houten onderconstructie worden toegepast, dan bereikt de buitenwand de brandwerendheid van 90 minuten, onafhankelijk van de kant waar de brandbelasting optreedt. Deze buitenwandconstructies zijn in de diverse uitvoeringsvormen alsmede de in het kader van de brandveiligheid toegestane voegoplossingen en de details voor de aansluitingen in de brochures FERMACELL Gebäudeabschlußwände F 90-B / F 30-B en FERMACELL Innenwände F 90-B / Außenwände F 90-B beschreven.

Warmte-isolatie/ vochtregulatie:

Voor de berekening van warmte-isolatie en vochtregulatie zijn er de noodzakelijke rekenwaarden. De rekenwaarde voor de warmtegeleiding bedraagt bij de FERMACELL HD plaat λR = 0,40 W/mK en het weerstandsgetal voor diffusie μ = 40 (HD plaat incl. getest voegenbewapeningssysteem en pleistersysteem).

Bescherming tegen weersinvloeden:

Om een duurzame en doelmatige bescherming tegen weersinvloeden van de constructie met FERMACELL HD platen als buitenbeplanking te bereiken, worden de platenvoegen met de FERMACELL voegentechniek bewapend en de gehele buitenkant wordt van een goedgekeurd pleistersysteem voorzien.