FERMACELL – de originele gipsvezelplaat

de originele gipsvezelplaat

FERMACELL was de eerste gipsvezelplaat op de markt. Al meer dan 30 jaar staat het merk synoniem voor een kwalitatief hoogwaardige, droge bouwwijze. Bouwbiologisch getest met eco-certificaat.

FERMACELL. Milieubewust – stabiel onder belasting – ongevoelig voor schokken – kostenverantwoorde brandveiligheid – doeltreffende geluidsisolatie – overal te gebruiken

gipsvezelplaat tb_gips_papier_wasser

Gips, papier, water
FERMACELL Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die in een recyclageproces uit oud papier gewonnen worden. Die twee natuurlijke grondstoffen worden gemengd en na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stevige platen geperst. Vervolgens worden die platen gedroogd, met een waterafstotend middel geïmpregneerd en op de vereiste formaten gesneden.

Het gips in de gipsvezelplaten reageert op het water en doordringt en omhult de vezels. Dat verklaart de grote stevigheid en het onbrandbare karakter van FERMACELL Gipsvezelplaten. En wegens die samenstelling is de FERMACELL Gipsvezelplaat tegelijk een bouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor natte ruimtes.

 

 Voor een gezond interieur

Extreem stabiel

Enorme draagkracht

PE_Voor_een_gezond_interieur_-_pro_Angenehmes_Raumklima PE_Extreem_stabiel_-_pro_Hoch_belastbar PE_Enorme_draagkracht_-_pro_Hohe_Tragfaehigkeit
FERMACELL bestaat uit gips en papiervezels zonder andere bindmiddelen. Bouwbiologisch volkomen ongevaarlijk. Tot in de kern met vezels verstevigd. De homogene plaatstructuur maakt FERMACELL bijzonder stabiel en goed bestand tegen mechanische belastingen. Bijvoorbeeld bij een FERMACELL plaat van 12,5 mm dik: 50 kg per plug, 30 kg per schroef, 17 kg per portrethaak met nagelbevestiging.

Brandwerende plaat

Geschikt voor natte ruimtes

Geluiddempend

PE_2_Brandwerende_plaat_-_pro_Brandschutz_inklusive PE_2_Geschikt_voor_natte_ruimtes_-_pro_Feuchtraum_geeignet PE_2_Geluiddempend_-_pro_Bester_Schallschutz
Met de 10 mm dikke FERMACELL Gipsvezelplaten zijn constructies mogelijk waarvan de brandwerende binnen de categorieën van 30 tot 120 minuten vallen. Omdat de plaat vochtregulerend is, is ze uitstekend geschikt voor gebruik in kamers met een wisselende luchtvochtigheid, zoals badkamer en keuken. Tests door verschillende instellingen bevestigen de uitstekende geluiddempende eigenschappen.

Statisch toepasbaar

Gemakkelijk te verwerken

Eenvoudig te monteren

 PE_3_Statisch_toepasbaar_-_pro_Statisch_zugelassen PE_3_Eenvoudig_te_verwerken_-_pro_Leicht_zu_verarbeiten  PE_3_Eenvoudig_te_monteren_-_pro_Bohren
Om houten bouwelementen volgens EN 1995-1-1 te dimensioneren. FERMACELL Gipsvezelplaten kunt u ritsen, breken, zagen, schaven, boren, frezen, slijpen. FERMACELL kunt u met schroeven of nieten op de draagconstructie bevestigen. Op metselwerk gebruikt u de FERMACELL Gipslijm.

Goedkope lijmvoegen

Probleemloos voegen

Voor de profs

 PE_4_Goedkope_lijmvoegen_-_pro_Klebefuge PE_4_Probleemloos_voegen_-_pro_Verspachteln  PE_4_Voor_de_profs_-_pro_TB-Kante
De FERMACELL Voegenlijm lijmt en voegt tegelijk. Zelfs bij dwarsvoegen zonder steun zit de plaat stevig vast. Met FERMACELL Voegengips. Zonder speciaal gereedschap. De FERMACELL plaat met afgeschuinde kanten: 2/3 van het verbindingsmiddel wordt in één arbeidsgang met het afdichten van de voeg aangebracht.