FERMACELL Powerpanel HD – de gevelplaat

De Powerpanel HD verenigt alle belangrijke eigenschappen van de buitenbekleding in één bouwelement: weerbestendig, stabiliserend, brandwerend, geluiddempend, milieuvriendelijk en ongevaarlijk voor de gezondheid.

Toepassing als gevelbekleding en als hoogwaardige brandwerende bekleding

PE_-_Stripheldenbuurt_Almere_PP_HD_2252_(542x152px)

Stripheldenbuurt Almere – FERMACELL Powerpanel HD
Voor de buitenwanden bij de houtskeletbouw moest tot nu toe een mengeling van verscheidene materialen gebruikt worden – met alle risico’s en voorzorgsmaatregelen die gepaard gaan met een materiaalverandering in de buitenhuid van een gebouw. Of er moesten compromissen gesloten worden over de eigenschappen van de gebruikte bouwmaterialen.

Met FERMACELL Powerpanel HD beschikt u over een toegelaten bouwproduct dat de volgende functies voor de buitenwandconstructie bij houtskeletbouw in zich verenigt:

  • statische functie als meedragende beplanking die de stevigheid verhoogt;
  • een duurzame en effectieve weerbestendigheid met een direct aangebrachte pleisterlaag.

De Powerpanel HD is een cementgebonden met glasvezel versterkte sandwichplaat met lichte toeslagstoffen in de vorm van geëxpandeerde kleikorrels (in de middenlaag) en schuimkorrels uit gerecycleerd glas (in de twee buitenlagen). De platen worden in de standaardformaten 1000 / 2600 / 3010 x 1250 x 15 mm vervaardigd.

Op maat zagen Bevestiging Brandveiligheid inclusief
 PE_10_Op_maat_zagen_-_pro_Formatzuschnitt  PE_10_Bevestiging_-_pro_Tackern  PE_10_Brandveiligheid_inclusief_-_pro_Brandschutz_inklusive
De platen kunnen met klassieke machines voor houtbewerking op het gewenste formaat worden gezaagd. Om de platen te bevestigen, moeten nietpistolen met krachtbegrenzing worden gebruikt. Met een aangepaste constructie vallen buitenwanden bij de houtskeletbouw in de categorie 30 tot 90 minuten.